4 растения срещу болките от артрит

artrit-1

Артритът е заболяване, което причинява възпаление в зоната, където костите се съединяват, т.е., ставите. Този проблем може да причини много физическа болка и създава затруднения в ежедневието ни.

Защо боли?

Артритът може да е изключително болезнен и принуждава болния да прибегне до силни лекарства. Болката, която се появява, е следствие от възпалението, което се получава при триенето на две кости, а причината е липсата на хрущялна течност. Когато хрущялът е нормален, функцията му е да предпазва ставите, да позволява плавно движение, да омекотява напрежението и последствията от движението.

Освен болка и възпаление, артритът ограничава способността на движението, причинява втвърдяване, което води до зачервяване на кожата.

За да е успешно лечението на артрита, трябва да въведем някои промени в начина си на живот:

– Физическа активност, подходяща за ситуацията ни
– Балансирано и алкално хранене
– Масажи и други ръчни терапии
– Студени или горещи компреси, кални бани и пр.

Предлагаме ви четири природни средства, които могат да помогнат в битката с артрита. Трябва да пием 2- 3 чаши на ден, поне 3 месеца.

„СТАВИН КОМПЛЕКС“ – КРАЙ НА БОЛКИТЕ В КОСТИТЕ И СТАВИТЕ! ВИЖ ТУК:

artrit

САРСАПАРИЛА

Отличен диуретик, който съдържа сапонини. Елиминирането на течностите подобрява симптомите на болестта. Подобрява се движението и намалява болката.

Растението има още и следните качества:

Помага за контрола на теглото
Пречиства токсините от кръвта
Помага при кожни заболявания
Намалява нивата на високия холестерол
Облекчава дихателните проблеми

ЗЕЛЕН ЧАЙ

Напитката е богата на антиоксиданти и флавоноиди, които намаляват възпалението. Пийте го между храненията, поне час след или преди хранене, тъй като затруднява усвояването на желязото.

ХВОЩ

Съчетава две много подходящи свойства при артрит. Първо, елиминира излишните течности, свързани с възпалението. Второ, реминерализира, което предпазва на хрущяла. Съдържа много силиций, минералът, който участва в изграждането на колагена. Богат е още на калий и магнезий.

КУРКУМА

Освен в кухнята, куркумата се използва и в много рецепти на народната медицина. Действа антиоксидантно, антикарцерогенно и антидепресивно. Сред храните със силно противовъзпалително действие. Това се дължи на веществото куркумин.

Може да приемате куркумата под формата на напитка или като подправка към храната.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *