3 погрешни правила за здравословното хранене

zelenchutsi-hranene

Ако искате да се храните здравословно, да имате хармонично тяло и да живеете добре, сигурно сте попадали на много правила, които си противоречат. Предлагаме ви три важни популярни правила, които ще разбием, и ще видим каква е истината:

Първо погрешно правило: Полиненаситените мазнини са най- полезни.

Истината е, че само полиненаситените мазнини, които са в натурален вид в рибата или ядките, са полезни за тялото. Какво е тяхното действие? Намаляват кръвното налягане и предпазват от сърдечни заболявания. Трябва да се избягва консумацията на рафинирани полиненаситени мазнини, защото повишават риска от диабет, затлъстяване и рак.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

riba-zele

Второ погрешно правило: Използвайте маргарин вместо масло.

Твърдо не! Маслото е по- добрият продукт за вашето здраве. Маргаринът през последните години се радва на много лоша слава, защото се откри, че се произвежда от хидрогенна мазнина, която благоприятства натрупването на плаки в артериите. Маслото е по- натурално и не толкова обработвано. Съдържа витамини А и В12. Все пак, не прекалявайте и с неговата употреба.

Трето погрешно правило: Ако искате да отслабнете, не яжте никаква мазнина.

Нищо по- далеч от истината! Това е много остаряло правило в диетологията, което напълно погрешно. Тялото ни има нужда от мазнина, за да изпълнява жизнените си функции.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *