Фъстъците предпазват от рак на гърдата

Фъстъците предпазват жените от тумор на млечната жлеза. Това оповестиха американски учени от Медицинския университет в Сент Луис, след края на експеримент, продължил повече от десет години.

фъстъци предпазват от рак на гърдатаВ него взели участие хиляди подрастващи и млади дами във възраст от 9 до 15 години, които били наблюдавани до навършване на тридесет. Тези от тях, които редовно похапват фъстъци имат проблеми с гърдите сравнително рядко, сравнено с другите, които не обичат да ядат полезните ядки.

Тази зависимост вече категорично е доказана за доброкачествените образувания като бучки или хиперлазии на жлезистата тъкан. Въпреки че самите те не са толкова опасни за здравето се смята, че образуването им повишава в пъти риска от рак на гърдата впоследствие.

Изводите от проучването са, че жените които в младите си години поне три пъти седмично са яли фъстъци (или дори фъстъчено масло), са застрашени с цели 39% по – малко от рак на гърдите.

Лекарите допълват, че има и други храни, които съдържат в себе си полезни мазнини и действат профилактично срещу тези болести – царевица, леща и боб. Учените препоръчват на девойките да не пропускат шанса да се снабдяват с полезни растителни храни, да избягват тежките диети. Също така се обръща особено внимание на купешките подсладени напитки и други „модерни” лакомства, които задължително трябва да се избягват.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *