Фитнес и алкохол: Трябва ли да тренирам след напиване?

Ако сте един от онези хора, които след бурния пиянски купон стават от леглото без главоболие, значи сте щастливец и късметлия. Но повече от нас са измъчвани от сериозна жажда и толкова силна болка в главата, от която буквално можеш да откачиш. Тези симптоми могат да те накарат много лесно да пропуснеш планираната тренировка, но все пак няма ли начин да победиш махмурлука?

фитнес и алкохол

Трябва ли да тренирам, ако имам махмурлук?

„Упражненията и изпотяването ще ви помогнат да изхвърлите токсините от пиенето. Казано с други думи – да, трябва да тренирате след пиянска вечер. Но все пак не забравяйте, че трябва да вземете някои предпазни мерки, за да не получите някоя неприятна контузия, която да ви извади от строя за дълго време”, разкриват експерти.

Как да го направиш?

Когато станете яжте полезни въглехидрати като овесена каша и плодове, поне един час преди тренировка. Изпийте и кофичка кисело мляко плюс чаша кафе. Въглехидратите ще възстановят енергията, млякото ще ви прочисти, а кафето ще ви събуди и ще ви подпали за тренировка.

Най – важното от всичко обаче е да изпиете поне един тон вода. Махмурлукът обикновено означава, че тялото е силно дехидратирано и отчаяно се нуждае от вода.

Що се касае до това какво трябва да направите в залата, нужно е да промените малко обичайната стратегия. Когато тялото е измъчено от алкохолните серенади, съвсем не е препоръчително да правите тежки и / или интензивни упражнения. Вместо това през злополучната сутрин играйте нещо по – лесно: бавно бягане, упражнения за разтягане и разгряване, вдигайте леки щанги. Тоест, смекчете повторенията, интензивността и теглото, увеличете времето за почивка.

„Важното е да се изпотите хубаво, за да изхвърлите отровите от тялото си. Накарайте сърцето да заработи и да прочисти кръвта от целия боклук, който сте погълнали предната вечер”, съветват специалистите.

Ето един авангарден начин срещу махмурлук:

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *