Тъмната страна: Бирата съдържа арсен (As)

Пивото съвсем не е безопасно

бирата съдържа арсен

Лоши новини, момчета! Подгответе се да чуете нещо много неприятно за пенливата бира и да разберете как любимото на милиони питие, трови човешкия организъм по неподозирани досега начини! Скорошно изследване на Колежа по медицина в Дартмут, САЩ доказа, че хората консумиращи средно по 2. 5 бири на ден, увеличават съдържанието на арсен в телата си с невероятните 30%!

Какво, правилно ли чух – арсен? Да, тази мощна отрова се влива в телата ни чрез пивото и разбива имунната система на пух и прах, блокира способността на организма да усвоява веществата и нанася непоправими поражения! Но тук идва ред на още по – лоши новини, защото учените установиха, че бирата не е единственият доставчик на арсен. Други, смятани за безопасни храни, също са пълни до дупка с него – риба, ориз, брюкселско зеле и още много…

Медиците обясняват, че арсенът се среща естествено в околната среда, така че може да се окаже в подпочвените води, с които се полива земеделската продукция. Така храните се заразяват и в крайна сметка отровата се излива в тялото. Дозите не са толкова големи, за да гътнат човек от първия път, но с течение на времето концентрацията на това химическо вещество в организма се увеличава и в крайна сметка причинява среизони здравословни проблеми.

Според данни от Световната здравна асоциация, продължителната консумация на храни с арсен предизвиква остра бърбечна недостатъчност, различни видове рак и кожни лезии.

Противодействието е трудно, но не невъзможно. Според ръководителят на екипа Катрин Котингъм, първото и най – важно условие да се предпазите, е да водите здравословен начин на живот. Това значи да приемате като цяло чиста храна, богата на витамини и антиоксиданти. Доказано е, че витамините А, В, С и Е спомагат за намаляване риска от арсен с до 68%.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *