Проф. Христо Мермерски: Кръвното се лекува с чесън и лимон! ИНТЕРВЮ

  Проф. Христо Мермерски е един от най-известните специалисти по здравословно хранене. Той е живял 10 години в САЩ, книгите му за лечебните храни са абсолютни бестселъри.

Проф. Христо Мермерски
Проф. Христо Мермерски

Бил е зам.-министър на земеделието и съветник по биологичните науки в българското посолство във Вашингтон.

Проф. Мермерски ни съветва да консумираме по 500 грама плодове и зеленчуци на ден, за да не се разболеем от рак.

– Каква е ползата от медените продукти, проф. Мермерски?
– Няма по-уникален продукт от прополисовата тинктура. Тя се използва както във фармацевтичната, така и в съвременната природна медицина. Прополисът унищожава вируси бактерии и микроби. Ако сложиш памук, напоен с прополисова тинктура в течащ нос, след 2-3 минути секретът спира. По-уникалното е друго, че ако имаш кървене на венците, което е прелюдия на парадонтит, на трeтия-четвъртия ден спира кървенето. Онзи ден ми се обади една жена. Каза ми, че не само кървенето, спряла е и опадането на зъбите. Ако на децата от 10-годишна възраст седмично им мажем по 1-2 пъти зъбките с прополис, те няма да имат кариес никога…

Ако сутрин, обед и вечер пиеш по 30 капки в топла вода, ако имаш язва на дванадесетопръстника, ако имаш проблеми със стомаха – те изчезват. Понякога едно топче прополис действа много добре на диабета.

Лимони с чесън
Лимони с чесън

– Той не е ли нелечим?
– Онзи ден ми се обади една жена и каза: „Професоре, аз се поддържам в границите на 5-6 захар в кръвта. Гълтам сутрин едно топче прополис с лъжица мед и всичко влиза в ред. До който и природен продукт да се докоснем, се получава ефект, уникални резултати. Гроздето например има 19 различни лечебни качества…

– Без какво не можем всеки ден?
– Не можем без витамините. Ако пиеш на ден по 1 литър морковен сок, на седмия, осмия, десетия ден твоята кожа ще стане оранжева като моркова. Но няма да имаш никакво увреждане на организма. Ако изпиеш 4 хапчета синтетичен витамин, ти ще получиш страхотно главоболие и освен това ще увредиш черния си дроб.

– А какво ще кажете за лекарствата, произведени от природни продукти?
– Лекарствата от природата, които предлагаме, също нямат отрицателен ефект. Само че има друг момент. Когато отвориш книгата, ще видиш, че за лечението на различни заболявания се налага да се обединят по няколко храни.

Ще дам пример. Няма по-жестоко заболяване от улцерозния колит. Това е възпаление на дебелото черво, при което човек ходи по 7-8 пъти кръв. Здравната каса отпуска за лечение 20 000 лева, от които болният трябва да плати една трета, тоест 7000 лв. И не е сигурно, че ще го излекуват.

– Лекувате ли кръвно налягане?
– Да, и е много простичко. Вземаш 400 грама чесън, обаче да бъде наш, български. Не китайски. Вземаш и три лимона, горе-долу същия грамаж. Разрязваш ги, почистваш ги от семките. Нарязваш ги и ги минаваш през месомелачка. Получава се една доста миризлива каша – на чесън и на лимон. Слагаш я в един съд и 10-15 дни минимум трябва да разбъркваш сместа. Като мине 15-20-ия ден, слагаш две лъжици кисело мляко. Взимаш една чаена лъжичка мед и я слагаш. 20 капки прополисова тинктура, половин чаена лъжица канела и я пиеш. Вечерта, преди да легнеш, няма да слагаш от чесъна и лимона, а само от киселото мляко, меда, прополисова тинктура и канелата. Баба Мита твърди, че още на първата седмица кръвното й от 180 е слязло на 130.

С мед можете да свалите 6 кг за 14 дни
С мед можете да свалите 6 кг за 14 дни

– Всеки, който има високо кръвно, ли може да се излекува по този начин?
– Човекът е вселена. Не всеки се повлиява 100%. Но за мен е важно, че не по-малко от 70% се излекуват. Ние имаме и друга рецепта, която е още по-проста. Вземаш 250 грама ракия, слагаш две супени лъжици канела и добавяш по 10 капки сутрин, обед и вечер в млякото. Хората и техният опит са невероятен извор. Нямате си представа бабичките колко много ме обичат. По улиците като ме срещнат, се целуваме и се прегръщаме.

– Вие всъщност популяризирате тяхното знание.
– Да. Има едно заболяване – червен вятър, което е страхотно болезнено. Опитват антибиотици, какво ли не. Онзи ден една жена ми каза: „Професоре, дай ми го тоя човек, аз ще го излекувам за три дни“. Питам я: „Как бе?“. А тя: „Там, където ковачите коват някакво желязо и го слагат да го калят във вода. Точно тази вода върши работа“.

Вземи гангрената. Съвременната медицина реже крайници при гангрена. При мен идва една жена, на която са отрязали единия крак и искат и другия да режат. Викам й: „Вижте, няма да го режете“. А кракът е станал тъм-ночерен, лъскаво черен. Ако ти кажа как се лекува, ще кажеш, че това не е възможно.

– Как?
– Взема се много гореща вода и тоя крак се слага в нея. Кракът е безчувствен. След 2-3 такива бани се получават мехури от изгарянето. Дезинфекцираш една игла и ги пукаш, да изтече течността от тях. В същото време трябва да използваш риванол и да обеззаразиш с кислородна вода. Може от смрадлика да направиш разтвор, който върши същата работа. И постепенно-постепенно виждаш как гангрената слиза надолу. След два месеца включих тази жена в предаването ми. Тя каза: „Професоре, кракът си е моят крак, а щяха да го режат“.

– Как можеш да отслабнеш, без да се подлагаш на мъчително гладуване?
– Аз съм против гладуването. Когато човек отслабва чрез гладуване, му почернява кожата. Рецептата, която е създал синът ми, е следната. Взимаш една кофичка кисело млеко. Слагаш лъжица мед силно калоричен. Слагаш лъжица пектин. Пектинът изхвърля тежките метали, токсините, химичните съединения. Тоест пречиства организма. Слагаш 20-25 капки прополисова тинктура. Уникалното й свойство е, че унищожава само вредната бактериална флора. Слагаш една чаена лъжица канела. Разбъркваш и става страхотна вкуснотия.

– С тази рецепта ли се е вталила певицата Ивана?
– Да, да. Тя е използвала рецептата. С тази храна осигуряваш на организма всичко, което му е необходимо. Пречистваш го. Оправяш имунната система. Четвърто – отслабваш.

– Как отслабваш?
– Сутрин, като станеш, изяждаш две лъжици от тази смес. След час – още две лъжички. На третото вземане си хапваш и едно резенче от ябълка или хапка банан. Така до вечерта свършваш сместа. Вечер можеш да изядеш едно яйце или купичка супа, защото организмът се обезсолява. Интересното е, че понеже стомахът не получава големи количества храна, той се свива и рецепторите, които те карат на всеки час да си гладна, намаляват. Ако издържиш три дни, на 14-ия ще си свалила 6 килограма. Но трябва и да ходиш не по-малко от 8000 крачки на ден, което е 6,5 километра. Тогава ти изразходваш повече калории и колкото повече калории изразходваш, толковачпо-бързо ще отслабнеш.

– Какво говорите на хората в беседите, които изнасяте из страната?
– Като се срещаме на лекциите, аз им казвам: сега по-малко ще приказваме, повече ще показваме. Показвам например едно яйце. То обаче трябва да е прясно, на не повече от 3-4 дни. Викам им: това яйце, като го счупите и сложите отделно жълтъка от белтъка и като пиете белтъка, вие до 5-6 дни ще спрете кръвотечението при кървящи хемороиди. А на 20-ия ден ще се излекувате. Умножете 20 яйца по 20 стотинки – 4 лева. Толкова ви излиза лечението. След това показвам корените на шипката. Показвам им домат, морков, грозде, ябълки. Англичаните имат поговорка: „Една ябълка на ден – и докторът на майната му, с извинение“.

– Природният лек какъв е?
– Набавяш си 400 грама зехтин върджин, 400 грама мед и 2 пакетчета медицинска дъвка и сутрин пиеш. Ще видиш, че на 5- 6-ия ден спира кръвотечението, а след 2-3-4 месеца проблемът е решен.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *