Полуфабрикатите вредни за сърцето

Полуфабрикатите и трансмазнините са сред най – вредните за сърцето продукти, алармираха от американската здравна асоциация. Последните изследвания доказаха за пореден път вредата от тях и наложиха вземането на незабавни мерки от страна на правителството.

полуфабрикати
Бързото хранене е бомба със закъснител

20 000 инфаркта и 7 000 смъртни случая по – малко

От Управлението за контрол на храните в САЩ са категорични, че въвеждането на тотална забрана за употреба на някои определени вещества в хранително – вкусовата промишленост, ще окаже невероятно положително влияние върху здравето на нацията като цяло. Според тях спирането на полуфабрикатите ще предотврати около 20 000 инфаркта и 7 000 смъртни случая на година.

Планът на службата включва цялостно изчистване на трансмастните киселини от полуготови продукти като замразени пици, пуканки, бисквити и въобще всякакви полуфабрикати. Това разбира се не включва естествените мазнини, съдържащи се в месото, млякото и млечните продукти, рибата и прочие.

Специалистите обясняват, че изкуствените трансмастни (хидрогенирани) киселини се използват масово в заведенията за бързо хранене, ресторантите, при производство на продукти. Популярността им сред производителите се дължи на факта, че удължават срока на годност, по – евтини са от естествените и в интерес на истината подобряват вкусовите качества. За сметка на това обаче буквално задръстват сърцето и кръвоносните съдове, което създава огромни предпоставки за инфаркт.

Изкуствените мазнини се произвеждат, като към естествените растителни се прибавя водород. Това ги втвърдява и прави по – устойчиви. Водещи диетолози от години ги критикуват, заради несъмнената вреда от тях.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *