Победете главоболието със спорт

Причините за главоболие могат да бъдат различни: недостиг на кислород, напрежение в шийните прешлени, преумора, безсъние, тютюнопушене и много, много други. За съжаление повечето от вас посягат към хапчетата още при първите признаци, въпреки че има доста по – безвредни начини да се справите.

главоболие

Първият от тях е спортът. Когато подлагате тялото на физическо натоварване, сърцето започва да работи по – добре, кръвоносните съдове се разширяват и съответно докарват повече кислород в клетките. В миналото са смятали, че всяка болест тръгва от кръвта (което до голяма степен е напълно вярно), а чрез упражненията вие на практика пречиствате кръвта си. Спортувайте редовно каквото искате – бягане, плуване, ски, каране на велосипед, вдигане на тежести, възможностите на практика нямат брой.

Против главоболие също така изключително полезен е и масажът. Просто затворете очи, отпуснете се и започнете да масажирате слепоочията. Плавно провлачете пръстите към веждите и след това ги спуснете към основата на носа. Повторете 20 – 30 пъти. Също така може да сложите палците си върху очите и с много лек натиск извършете няколко въртеливи движения.

Успешен метод за лечение на хронично главоболие е акупунктурата. Чрез убождане с тънки иглички се стимулират нервите и по този начин се въздейства върху причинителите. Тази китайска методика е благотворна при не много силна болка в тила и челото.

Все пак бъдете внимателни и ако трябва отидете на лекар. Преумората също е основен фактор, особено за хората извършващи умствена дейност. При положение, че изпитвате всеки ден силно главоболие, съчетано с обща отпадналост и нежелание за работа, намерете начин да прекратите всичко за няколко дни.

Ето как лекуват главоболие в Мозамбик 🙂 :

 YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *