Основни причини за постоянна умора

Ставате от леглото, а се чувствате размазани. Тялото и мозъкът искат още покой, които за съжаление няма как да им дадете. И това продължава с дни, седмици и месеци. Хроничната преумора е едно от най – неприятните и опасни състояния на човешкия организъм, което не търпи отлагане и изисква вземане на незабавни мерки.

причини за умора

Причините за хронична умора могат да бъдат различни, но ето няколко най – често срещани:

Дехидратация

Ако не пиете вода не се чудете повече, защото по всяка вероятност причината при вас е точно това. Когато тялото не получи достатъчно количество от чистата течност, невроните отговарящи за контрола на водния баланс започват да изпращат съобщения и това се отразява на настроението като цяло. Да се предпазите съвсем не е трудно или скъпо – просто пийте по 2 или повече литра вода дневно, а при физическа активност и топло време завишете количеството.

Липса на протеин

Как се храните и какво консумирате е повече от важно за доброто здраве. Ако приемът на протеин при вас не е на висота, нищо чудно да се чувствате изморени и изнервени перманентно. Типичните симптоми са сънливост, ниска концентрация, скованост и изтръпване на крайниците. Яжте повече месо, яйца, риба и морски дарове, бобови култури, обмислете идеята да си купите подходящи суплементи (суроватъчен протеин, витамини и минерали).

Недостиг на желязо

Този микроелемент също е особено важен за подсигуряване достатъчно енергия на тялото. При недостиг се намалява доставката на кислород до тъканите и човек лесно се изморява. Намалена концентрация на желязо може да се дължи на проблеми с щитовидната жлеза, бедна на месо диета, прием на определени лекарства, кръвозагуба и др.

Стрес

Когато кортизолът (хормонът на стреса) завладее тялото, не очаквайте нищо добро. Високата концентрация автоматично намалява производството на серотонин, лесно се стига до депресия и пълна липса на самочувствие. Повече от ясно е, че в повечето случаи не можем да предотвратим стресовите ситуации (еех, ако имахте само добри клиенти), но все има удачни техники за овладяване на ситуацията. Спортът и активността са на първо място, следвани от медитация, дихателни упражнения и др.

Инфекции

Инфекциозните болести мъчат тялото и душата. Заради тях се чувстваш слаб и отпаднал, нямаш желание за нищо. Дължи се на факта, че тялото се съсредоточава да се бори със заболяването и по някаква причина пренебрегва всичко останало. Единственият начин да се предпазите е да засилите имунната система чрез спорт и здравословен начин на живот.

Ето как лекуват умора в Мозамбик: 

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *