Натурални диуретици срещу затлъстяване

хвойнаЕдна от най – честите причини за заоблени телесни форми е задържането на излишна вода. Самото то би могло да бъде причинено от много фактори, като основният от тях е прекомерна консумация на сол и други съдържащи натрий вещества. Стоп! Не бързайте да ходите в аптеката за обезводняващи, защото съществуват и напълно натурални диуретици, които регулират по напълно естествен начин.

От векове се знае, че най – добрите естествени диуретици са глухарче и хвойна. Още в древен Рим са добавяли плодове от хвойна към виното, тъй като са смятали тази билка за отличен диуретик и подпомагаща работата на черния дроб.

Съвременната наука отдавна разисква в какви количества следва да бъдат приемани тези билки. Доскоро се смяташе, че е необходимо да приемате два пъти дневно по 8 грама сурово глухарче, за да се увеличи водоотделянето. Последните проучвания обаче доказаха, че 2 х 2 грама са напълно достатъчни. Това стана ясно по време на лабораторно изследване, а участниците увеличиха загубата на вода с цели 19. 9% само да 1 денонощие.

Хвойната от своя страна, е призната за първи път за силен диуретик от Здравната комисия в Германия. В монографията на билките се предписва 2 грама хвойна по 2 или 3 пъти дневно за продъжителен диуретичен ефект.

Ако на самите вас се налага да се обезводнявате поради някаква причина, на първо място никога не правете това на своя глава. Задължително потърсете консултация с вещо лице, което ще ви предпази от евентуални странични ефекти. Глухарче и хвойна принципно може да пиемате под формата на суплементи или чай, което е най – доброто за вас.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *