Най – добрите храни за предпазване от алергия

Десетки милиони страдат от различни по своя род и вид алергии. Макар че лекарствата в повечето случаи помагат, понякога симптомите продължават и облекчението така и не идва. Ето кои храни биха могли да ви помогнат:

портокали срещу алергия

Портокали

Етеричните масла в цитрусовите плодове като портокали, мандарини и лимони, оказват положителен ефект върху човешкото здраве. Особено ценни са при алергии на горните дихателни пътища и със сигурност ще ви помогнат да се отпуснете.

Грозде

Черното грозде съдържа букет от антиоксиданти за които се смята, че помагат при възпаление на дихателните пътища като подуване или задръстване на синусите. Учени установиха по безспорен начин, че хората консумиращи червено грозде страдат по – малко от алергия.

Бадеми

Поредното природно средство срещу алергии. Ядките са богат източник на витамин Е и антиоксиданти, борещи се с възпалителния ефект на дихателните пътища. Неотменна част от всяка диета за здравословно хранене.

Броколи

Изследване установи, че при консумация на броколи повече от три пъти седмично, усвояването на протеините в човешкото тяло се увеличава с до 200 процента. Това от своя страна спомага действието на антиоксидантите, които тушират възпаленията и причинителите на алергия.

Лук

Пълен с биофлавоноиди (клас антиоксиданти), помагащи за прочистване на белите дробове и назалните проходи. Освен лук може да ядете и други лютиви храни като чесън и лют червен пипер, както и чай.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *