Кои са най – често пренебрегваните симптоми на депресия?

Депресията не винаги изглежда както я описват по филмите. Просто внимавайте за тези „хитри” симптоми и вземайте мерки

депресия симптоми

На всеки от нас се е случвало да се чувства обезкуражен, поне за няколко дни. Но ако останете в подобно положение твърде дълго, това може да се тълкува като ранен признак на депресия. В изследване на холандски и американски учени бе установено, че колкото по – дълго сте в лошо настроение, толкова по – голяма вероятност има да изпаднете в черна дупка.

Депресираните хора като цяло живеят по – трудно, защото подобно афективно разстройство засяга биологичната система като цяло. Това включва съня, енергията, мотивацията и желанието за развитие. Практически означава, че страдащите имат много повече пречки по пътя към успеха и постигат победи в пъти по – трудно. А когато се добавят и допълнителни стресови фактори като проблемите на работа и / или в семейството, симптомите се влошават многократно.

Как да разпозная депресията?

Хората в депресивно състояние често страдат от безсъние, изпитват трудности при изпълнение на работните задачи, избягват социалните контакти, чувстват се изчерпани. Физическите признаци са често главоболие и болки в гърба. Важно е да се разбере, че депресията не винаги предизвиква чувство на тъга. Но тя може да стане причина за лошо отношение към останалите (злоба и гняв), злоупотреба с алкохол и наркотични вещества, разврат.

Какво да направя?

Най – силното оръжие срещу депресия не са хапчетата, а физическата активност. Експертите са категорични, че дори и ниските нива на движение в продължение на половин час дневно, могат да предотвратят симптомите, или най – малкото да отслабят силата им наполовина. Също така ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да намалите кофеина и алкохола, не е лоша идея да поговорите за проблемите си с близък приятел или член на семейството. Ако не се оправите, потърсете помощ от специалист.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *