Кое е нормално и кое- не при менструацията

Може да има много смущения по време на менструацията, нормално е да ги има в началото на цикъла, както и в края му (менопауза). През останалото време на менструацията не е нормално да има смущения. Ако е така, трябва да се консултирате с лекар.

менструация

Ако има смущения след първите години на менструацията и преди манопаузата, може да е заради стрес или заради силни промени в живота. Това може да се случи 2-3 пъти в годината, но ако е повече, не е нормално.

НОРМАЛНА ЛИ Е МЕНСТРУАЦИЯТА?

Нормалното е менструацията да започне между 12-15 години, ако след тази възраст, все още не ви е дошло, консултирайте се с личния си лекар. Такава промяна може да причини хормонални проблеми. Когато вече са минали първите няколко години от цикъла ви, през които е нормално да има смущения. Цикълът ви трябва да идва между 25-35 дни, ако сте извън тази рамка, се случва нещо странно. Ако става 2 пъти в годината, няма място за притеснение. Течението между два цикъла също е нормално, особено когато е гъсто.

Когато вече всичко е регулирано, трябва да ви идва всеки месец. Ако са минали повече от 90 дни не е течениенормално. В такъв случай отидете незабавно на лекар, за да не няма проблеми с хормоните. Нормално е цикълът да продължи между 2 и 8 дни, въпреки че 2 са много малко, а 8 – доста, но това са крайните граници. Ако излизате от тези рамки, идете на лекар.

Болките през първите дни на цикъла са обичайни, но не трябва да са жестоки и продължителни. Въпреки това не се притеснявайте.

Всички жени се намират в овулация в средата на менструалния цикъл. Ако сме в цикъл 28-30 дни, овулацията идва 14-15 дни. Именно в тези дни има най- голяма вероятност от бременност. Изхвърлянето на клетки извън цикъла, също е нормално, но не би трябвало да се случва постоянно.

Менструацията. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/El8ZUmWtdRA

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *