Как да се предпазите от вируси

През есента настъпва царството на вирусните инфекции. Тормозят ни различни болести като стомашни разстройства, вирусни ангини, грип и още десетки други. За съжаление все още не съществува напълно сигурен начин за превенция, въпреки че ваксините биха могли да помогнат до известна степен. Ето и няколко полезни съвета:

предпазване от грип

Околен свят

На първо място направете всичко възможно, за да ограничите контактите си с болни хора. Вирусите се предават мълниеносно по най – различни начини, а в някои случаи е достатъчно само да се здрависате с преносител на инфекцията. По възможност не използвайте градския транспорт, въобще избягвайте местата, където има много хора – големите магазини, театри, кина и пр. Също така мийте ръцете и лицето си при всяка възможност.

Семейството

Когато човек от вашето семейство се разболее, хубаво е да го изолирате в отделна стая за ден или два (колкото и да ви е трудно). Когато общува с Вас или децата нека да сложи марлена превръзка на устата си. Това средство не е много сигурно, но все пак понякога помага. Поддържайте добра хигиена на помещенията и проветрявайте редовно.

Училище и детска градина

Яслите, детските градини и училищата са местата, където бацилите се разпространяват мълниеносно. Заради ниска здравна култура или поради заплаха от уволнение, много родители изпращат децата си болни, без въобще да се интересуват от здравето на другите. Единственият начин да предпазите вашето дете е просто да го спрете за няколко дни от учебни занятия.

В лекарския кабинет

Когато ви тръшне вирусна инфекция не вярвайте напълно на лекарите. Помнете, че грип не се лекува с антибиотици, а 99% от българските медици получават солидни хонорари от производителите на лекарства, за да продават стоката им под път и над път. Това не значи, че не трябва да спазвате препоръките на вашето ДжиПи, но преди да се наблъскате със силни медикаменти поне коментирайте с него възможността да ги избегнете.

Витамините

Приемайте повече витамини чрез плодовете и зеленчуците. Отдавна се знае за силата на чесъна и лука срещу грипа, полезен е и чаят от шипки. Ако е необходимо си купете и подходящи суплементи от аптеката.

Грип:

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *