Игликата помага при безсъние

Иглика
Иглика

Красивата билка цъфти през пролетта и се среща на слънчеви места из горите, планините и ливадите. Тя има антиоксидантно, противовъзпалително, спазмолитично и отхранващо действие. Игликата е чудесна при лечението на респираторни заболявания, като кашлица и бронхит, както и при нервни кризи, стрес, безсъние, главоболие, невралгия, тремор. За лечебни цели се използват цветовете, корените и листата на слънчевата билка.

Иглика билкаКорен от иглика действа стимулиращо за слузоотделянето и дава перфектни резултати при лечението на бронхити. Отварата от корен подобрява и работата на сърцето. Корените се използват и за лечение на възпаления на пикочните пътища, трудно уриниране, подагра.

Цветовете имат леко седативно свойство и отварата от тях е полезна при лечение на стрес и безпокойство, както и при проблеми със съня. Отварата от цветове се препоръчва и при настинки, придружени със суха кашлица. Освен това, приложена външно, тя се използва като компрес за лечение на различни видове външни рани.

Листата лекуват главоболие, използват се при отпадналост и недостиг на витамините А и С.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/4aw6HfLmS6M

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *