Защо лицето почервенява докато пиете алкохол?

Алкохолна алергия, мъката на ненаситния пияч

алкохол

По всяка вероятност имате поне един приятел, който става червен като Дон Домат, след като обърне няколко чашки. Въпреки че сте свикнали с външния му вид по време на почерпка, време е да се замислите защо се случва така. За съжаление истината е тъжна. Проучване в Южна Корея установи, че двете най – чести причини за зачервено лице са алергична реакция или предстоящи сърдечни проблеми.

Данните от изследването показват, че мъжете които се зачервяват при употреба на алкохол и пият четири или повече питиета седмично, са застрашени два пъти повече от инфаркт или тежка хипертония. На практика това означава, че хората страдащи от зачервяване на кожата имат по – голям риск от сърдечно – съдови заболявания, високо кръвно, инсулт и други здравословни проблеми.

Какво всъщност се случва? Когато пиете алкохол, в системата започва да се натрупва веществото ацеталдехид (то е виновно за махмурлука) и предизвиква рязко свиване на кръвоносните съдове. Това води до нарушение в кръвообращението и ви кара да изглеждате, все едно някой ви е стиснал да гушата.

Понякога не е лесно да се разграничи алергията от неспособността да се разгради ацеталдехида, но и двете предизвикват зачервяване. Опасността идва, когато червеното лице е придружено от гадене и силно сърцебиене – тогава незабавно трябва да потърсите лекарска помощ.

Лекарите заключват, че няма никакво значение кой сте и какъв сте – важното е да не прекалявате с пиенето. Натрупването на големи количества ацеталдехид създава огромни опасности за здравето. Превантивната мярка е да се ограничите до 1 – 3 питиета на седмица.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *