Бъбреците страдат в студа

Бъбречни болки

Студеното време и зимните температури, които вече ни тормозят, са доста неприятни за хората с хроничен цистит. За да не пострадате от усложнения и да развиете инфекция на бъбреците и пикочните пътища, започнете да правите профилактика.

Инфекции на пикочните пътищаТя се изявява в ежедневното изпиване поне на 1,5-2 л течности. Доста подходящи за целта са минералната вода, бирата и чайовете с противовъзпалително, пикочогонно и противомикробно действие. С такъв вид действие чайовете от стръкове от полски хвощ, от листа от мечо грозде, бреза и коприва, от плодове от боровинка и шипка, от пъпешово семе и др.

Препоръчително за хората, склонни към чести възпаления на пикочните пътища, е да спазват диета, богата на плодове и зеленчуци, като особено подходящи за целта са целината, копривата, магданозът, краставиците и цитрусовите плодове.

Наложително е на всяка цена да се избягва евентуалното преохлаждане на организма, което често провокира обостряне на болките и усещане за парене по време на уриниране. При поява на такива освен пиенето на вече споменатите чайове може да помогне налагането на долната част на корема, в областта на пикочният мехур, с електрическа възглавница или грейка. Това не бива да се прави при наличие на кръв в урината, белег за което е нейното почервеняване.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *