Болката като симптом на болестно състояние

Сигнализира за сериозни здравословни проблеми

болки в тялото

Ти си зает човек и просто нямаш време да обръщаш внимание на всяко неразположение или неприятно усещане в тялото си. Това отношение е дълбоко погрешно, защото понякога дори и най – малкият знак, може да е единственият симптом на нещо доста сериозно. Така че ако имаш болки на едно и също място, задължително трябва да отидеш на лекар. Ето кои са най – честите.

Болка в гърдите

Ако редовно имаш остра болка в гърдите, това може да означава, че получаваш сърдечен пристъп. Болка в ръката, корема, шията или челюстите също би могла да е предвестник на проблеми със сърцето. Особено ако е придружена със задух, гадене и слабост.

В корема и гърба

Какво би могло да означава, ако корема и гърба те мъчат едновременно? Според експертите, това е сигнал за камъни в бъбреците. Другите симптоми на тази болест са висока температура, гадене, повръщане и кръв в урината.

Болка в тестисите

Може да е признак за много състояние – от рак на тестисите до херния. В никакъв случай не трябва да се пренебрегва. А ако имате и други показатели като зачервяване и подуване в тази област, и ви се гади – незабавно отивайте в болницата.

Болки в долната част на корема

Ако неприятното чувство е остро, пулсиращо и идва от дясната част на корема, ако имате висока температура и ви се гади – почти сигурно е апандисит. Сериозно състояние, изискващо незабавна хирургична намеса.

Болезнено уриниране

Болка и парене при уриниране могат да бъдат признаци на венерически болести, като трипер например. Възможно е да има и подуване на тестисите, неприятно усещане по време на полов акт.

Главоболие

Редовното главоболие може да означава много неща. Опасно е когато е придружено от лесна умора или леки припадъци, промени в психиката, разконцентрираност и невъзможност пациента да отговори дори на прости въпроси.

Болящи колене

Ако имате болки в коляното трябва незабавно да обърнете внимание, а ако е придружено с подуване и посиняване, лекарската помощ е задължителна. Би могло да бъде признак на скъсано сухожилие, или счупване.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *