Билки за по – добра памет

Психическото напрежение, преумората, напредването на възрастта, депресията и стреса оказват изключително лошо влияние върху мисловната дейност на човека. След тежка и напрегната седмица никак няма да е чудно, ако сте забравили имената на половината си познати и да изпаднете в неловка ситуация когато ги срещнете случайно.

билки за силна памет

Съществуват редица техники за засилване на мислованата дейност. Основните от тях са решаване на математически задачи, кръстословици, четене на книги, всякакви мисловни игри. За щастие има и някои супер полезни билки, които подпомагат мозъка по напълно естествен път. Приемат се лесно като чай и не представляват никаква заплаха за вашето здраве.

Женшен – коренът на младостта

Не е случайно, че женшенът е изключително популярен в традиционната китайска медицина. Редовната употреба не само ще ви накара да се чувствате по – млади и силни, но и в значителна степен ще подобри възможността за запомняне и възпроизвеждане на отминали събития. Действието му се обяснява с полезните вещества, които практически забавят остаряването на мозъчните клетки.

Розмарин – цветето на Изтока

Розмаринът е широко употребяван в козметиката. Използват го в продукти за подмладяване на кожата, косопад и много други. Свойството му да подобрява паметта обаче е малко известно, но съвсем не е за пренебрегване.

Тайната на цветната градина – чай

Учените са на мнение, че в градинския чай се съдържат полезни активни съставки, които спомагат мозъчните връзки. Доказано е, че редовното пиене дава добри резултати при хора срадащи от болестта на Алцхаймер.

Зелен чай – отслабване и още нещо

Зеленият чай е пълен с антиоксиданти. Много популярен е като помощно средство при отслабване и за повишаване на концентрацията. Препоръчително е да се пие без подсладители, допуска се употреба единствено в съчетание с мед.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *