Бактериална вагиноза – основна причина за вагиналните инфекции

Бактериалната вагиноза е заболяване, свързано с наличието на различни видове микроорганизми в зоната на вагината. Случва се, когато нормалната концентрация на бактерии във вагината е нарушена по някаква причина.

вагинална бактериоза

Бактериалната вагиноза е основната причина за вагиналните инфекции при жени в репродуктивна възраст и е често срещана също при бременност.

ПРИЧИНИ ЗА БАКТЕРИАЛНАТА ВАГИНОЗА

Причините, които променят и нарушават микробиотичната флора във вагината, не са много ясни. Най- обичайният микроорганизъм в здравата вагина е Lactobacillus acidophilus. Нормалните нива на тази бактерия пречат да се размножават болестотворни микроорганизми.

Когато имаме бактериална вагиноза, намалява концентрацията на Lactobacillus acidophilus, а се увеличават причинителите на инфекцията като бактериите Gardnerella vaginalis, Mobiluncus, bacteroides y Mycoplasma.

Въпреки че не е известна причината за това нарушаване на баланса на бактериите във вагината, което води до вагиноза, някои фактори помагат на развитието на инфекцията, като – безразборни сексуални връзки с различни партньори,вагинална бактериоза1 вагинални бани със сапун, който променя рН в зоната. Бактериалната вагиноза не е болест предавана по полов път и може да появи и при жени с доста скромен сексуален живот, или без такъв.

СИМПТОМИ И ЛЕЧЕНИЕ НА БАКТЕРИАЛНАТА ВАГИНОЗА

Тази инфекция има симптоми само при 50% от случаите. Обикновено, жените симптомите на вагинозата са течение с лоша миризма, парене, болка и раздразнителност в зоната.

Въпреки че често бактериалната вагиноза изчезва сама, жените с това заболяване могат да бъдат лекувани с антибиотици. Бременните жени с такива симптоми трябва да отидат на лекар, за да спрат инфекцията. Но дори да не сте бременна, и ви идете на гинеколог, ако имате някой от симптомите.

Нарушения в микрофлората на вагината. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/kyMZLxt1uQ0

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *