Антиоксидантите подобряват зрението

Една от малко известните ползи на антиоксидантите е, че подобряват и зрението. Изследване в Холандия доказа по категоричен начин, че храните с високо съдържание на витамин С, Е и минерални вещества са повече от полезни за очите и могат да служат като естествена превантивна мярка срещу развитие на различни болести.

антиоксиданти здраве

Антиоксиданти – биохимични вещества оказващи силен благоприятен ефект върху здравето на човека. Набавят се чрез различните хранителни продукти. Полезното им действие се дължи на тяхното свойство да унищожават свободните радикали (тежки метали, токсини и др.), които са изключително вредни.

Учени допълват, че снабдяването с антиоксиданти влияе положително върху цялостната кондиция, могат да ви предпазят от бактерии, вируси и като цяло усилват имунната система.

„Редовната употреба на пълни с антиоксиданти храни, намалява с цели 35 % възможността от увреждане на очите. Това е невероятно ценна новина, за която можем само да се поздравим. Казано накратко, яжте повече храни съдържащи витамини А, С, Е, също така богати на цинк и магнезий”, коментират от екипа.

Витамин С се набавя чрез цитруси, чушки, шипки и картофи. Висока концентрация на витамин Е има в зърнените храни, яйцата, млякото, ядките. Витамин А пък се съдържа в черния дроб, морковите, спанака, доматите, млякото и яйцата, рибите. Цинк има в месото, рибата и пълнозърнестите храни.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *