Защо да включим семената от чия в диетата си

Семената от чия, също като семената от ленено семе, са сред най- полезните храни за здравословните режими. Сред свойствата им са високото съдържание фибра, минерали и други хранителни вещества, като омега- 3 мазнините, особено полезни за жените. Защо да включим семената от чия в диетата си? Здравословното хранене е най- добрият начин да се грижим за здравето и теглото си. Представяме ви 10 причини, за да включите семената от чия в храненето си:

1. Богати на протеини. Семената от чия съдържат много протеини, едни от основните вещества за здравословното и балансирано хранене. Протеините осигуряват нормалното функциониране на организма.
2. Топят мазнините. Ако търсите съюзник за постигане на плосък корем, семената от чия могат да ви помогнат. Най- вече срещу мазнините с областта на корема. Включете семената в диетата си и ще започнете да виждате резултатите на кантара.
3. Високо съдържание на фибри. Помагат за регулиране на чревните функции и елиминиране на токсините. Достатъчни са две лъжици семена от чия на ден, за да си гарантирате една трета от препоръчителното количество фибри – 25 грама на ден за възрастен индивид. Повече от това не се препоръчва.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

chiya
4. Без холестерол. Ако имате проблеми с холестерола, можете без проблем да консумирате семената от чия. Те не съдържат дори грам холестерол.
5. Съдържат калций и фосфор. Това са много важни минерали за здравето ни, най- вече за здравето на костите ни. Подсилването на костите помага за предпазване от остеопороза.
6. Деликатен вкус. Всъщност, вкусът им е неутрален. Може да ги ядете целите или смелени.
7. Идеални са със сок или чай. Може да ги добавите към натуралния сок или чая си. Това е много добър вариант за отслабване и елиминиране на токсините.
8. Засищат. Ако искате да отслабнете, семената от чия могат да ви помогнат, тъй като доста засищат.
9. Регулират диабета. Могат да се приемат без проблем от диабетици, тъй като помагат за регулирането на кръвното налягане и инсулиновата резистентност.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *