Японска диета за отслабване

Храненето в страната на изгряващото слънце е традиционно по- балансирана, отколкото на Запад. В Япония хранителните режими са много здравословни и са разработени на основата на ориз, риба и зеленчуци. Сред най- известните е диетата „Окинава“, който е много ефективен за отслабване, но на него се дължи и дългата продължителност на живота на обитателите на архипелага.

yaponska-hrana

Поддържане на линия с японски режим

Японските диети се основават на идеята да се отслабва здравословно с балансирана храна, като калориите се разпределят идеално. Включва много пресни храни, изобилстват здравословните и вкусни продукти, богати на фибри, витамини и протеини.

„ДИЕТИН КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК

Какво е диетата „Окинава“

Тази диета е най- известната в Япония, не само защото се спазва от много столетници, но и защото много хора имат хубава фигура благодарение на нея.

yaponska-dieta

Тази диета е полувегетарианска, бедна на мазнини, които представляват само 25% от общия брой калории. Храната се състои основно от риба, богата на магнезий и омега- 3, малко бяло месо, соя заради антиоксидантното си действие, много вода и чай. Рядко се яде червено месо или млечни продукти, с изключение на киселото мляко.

Трябва да се внимава със суровата риба, трябва да е прясна и да не е замразена. Понякога трудно е снабдяването с храни като водорасли и тофу.

В тази диета трябва да се ограничат типични за западното хранене продукти като червеното месо, сладкото и млечните продукти. Режимът трябва да се съчетае с редовна физическа активност.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *