Топ храни за есенната ви диета

esen-otslabvane

Нека разгледаме кои храни не трябва да отсъстват от масата ни през есента, за да се грижим за  здравето и теглото си. Промяната на сезоните, освен промени в температурата, изисква от тялото ни време да се адаптира. За целта, най- подходяща е консумацията на сезонни храни, които са важни и за контролирането на теглото. Ето някои от най- важните:

1. Кестени. Едни от най- полезните храни през сезона. Освен това са и нискокалорични. Съдържат нишесте, увеличават усещането за ситост, така че ще имате по- занижен апетит. Помагат за контрола на холестерола и кръвното налягане.

2. Бобови храни. Не трябва да отсъстват от балансираното и здравословно хранене. Богати са на протеини, а също и на фибри. Стабилизират чревната флора.

3. Орехи. Съдържат полезни вещества. На ден можете да изяждате по 5 ореха. Ако ги ядете сутрин, ще се по- сити през деня.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

orehi-dieta

4. Ябълка. Ако искате да отслабнете, не забравяйте за ябълките. Те са нискокалорични и засищат. Богати са на фибри, контролират нивата на холестерола и захарта в кръвта. Имат диуретично и разхлабително действие.

5. Нар. Богат е на полезни вещества. Съдържа калий, витамин С и фибри. Много е подходящ за диета за отслабване. Има много полезни свойства.

6. Грозде. Не трябва да отсъства от трапезата ви през есента. Плодът е богат на калций, желязо, фосфор, витамини А и С. Отличен антиоксидант. Има обаче висок гликемичен индекс.

7. Круша. Плодът е богат на фибри, което го прави идеален за регулиране на чревната проходимост. Богат е на минерали като калий, фосфор, калций и магнезий. Помага за поддържане на теглото и здравето.

8. Райска ябълка. Богата е на калий и витамин С. Отличен диуретик, който изхвърля токсините и предпазва от задържане на течности.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *