Свойства на лимона за отслабване

limon-1

Лимонът е известен с много свои лечебни свойства, сред които и отслабването. Заедно с балансираното и здравословно хранене, от което получаваме всички необходими хранителни вещества, в комбинация с малко упражнения, лимонът ни помага да отслабнем по- бързо.

СВОЙСТВА НА ЛИМОНА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Лимонът може да се използва по различни начини, за да ни помогне в отслабването. Например, добавете няколко капки лимонов сок във водата, за да се чувстваме по- сити. Така с времето намалявате риска от диабет тип 2. Това се дължи на пектина, разтворима фибра, която помага да отслабваме и забавя усвояването на захари от кръвта.

Ако смесим лимонов сок с мед и го приемем на гладно, апетитът намалява, не губим енергия и помагаме на тялото да елиминира излишната мазнина. В чаша с хладка вода сложете лъжица мед, две лъжици лимонов сок и готово. Добавянето на мед към лимона помага да намалим мазнините, тъй като започват да се използват като енергия.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

limoni-1

Когато метаболизмът ни е бавен, консумацията на лимонов сок помага по- лесно да топим мазнините. Това се получава заради токсините, които се съдържат в храните, напитките и въздуха.

Лимоните съдържат много витамин С, който ни помага да ускорим метаболизма и да подобрим функцията на черния дроб.

Лимоновият сок увеличава нивата на антиоксидантите. Действа като естествен диуретик, което е полезно при отслабване, тъй като помага за топенето на килограмите.

СТРАНИЧЕН ЕФЕКТ ОТ КОНСУМАЦИЯТА НА ЛИМОН

Лимонът е много кисел, затова е по- добре да се приема разтворен във вода, може и с малко сода. При някои хора с по- чувствителни стомаси киселината може да причини дискомфорт и раздразнение.

Когато тялото свикне с лимоновия сок, ефектът спира да действа. Затова, трябва да го използвате с определен момент и не за продължително време.

Разбира се, свойствата на лимона няма как да се проявят, ако продължаваме да ядем джънк фууд и да водим заседнал начин на живот.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *