Сезонните диети

Често ни се налага да съобразяваме хранителния си режим с продуктите, които можем да открием на пазара – тоест със сезона. Също така и организма ни се нуждае от разнообразни храни, витамини, минерали, за да може да функционира добре. Сезонът определя какви продукти ще присъстват в диетата.

fibri-i-proteini

Лятната и пролетната диета изобилстват от зеленчуци, идващи директно от градините, плодове, както и много билки. Основното им  правило е-  яжте често и по малко. Не забравяйте течностите, физическата активност, не прекалявайте със солта. Избягвайте всичко мазно и пържено. Приемайте лесносмилаеми продукти.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЕЗКОМПРОМИСНО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК

Примерно меню:

Закуска: мляко или студен чай, корнфлейкс, пълнозърнест хляб, извара
Втора закуска: можете да си изберете някакъв плод, какъвто обичате
Обяд: зеленчуци, пилешко месо, прясноизцеден плодов сок, или минерална водаsezonni-dieti
Следобедна закуска – чаша мляко – прясно или кисело
Вечеря: филия пълнозърнест хляб, сварено яйце, чай, някакъв плод

Зимата пък се храним с малко по – калорични ястия, чрез които се зареждаме със сила.
През този сезон трудно ще намерите пресни зеленчуци, но добър вариант са и консервите, и замразените зеленчуци – те също са богати на витамини и много полезни. Използвайте зехтин вместо друга вредна мазнина, избягвайте да пържите – ако ще приготвяте нещо за хапване то нека да е печено или варено. Избягвайте тлъстите меса – например вместо свинска, хапнете лека пилешка пържола или риба.

Съществуват и множество няколкодневни диети, предназначени за хората, които не могат да издържат прекалено дълго време без любимите си лакомства.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *