Португалска диета за отслабване

Португалската диета за отслабване се базира на индивидуалните вкусове на хората и предлага широк избор от храни с достатъчно количество калории и хранителни вещества, за да сте здрави.

portugalska-dieta

Колко и как да се храним зависи пряко от теглото ни и храните, които избираме, за да ни доставят необходимото количество калории, от които организмът ни се нуждае, в зависимост от теглото, метаболизма и нивото на физическа активност.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП- ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК

В тази португалска диета не се препоръчва да отслабвате с повече от 450 грама на седмица. Това е количеството калориен прием, към който да се придържаме.

Доброто хранене трябва да включва всички важни хранителни вещества за здравето ни. Тук hranitelna-piramidaможе да ви помогне известната хранителна пирамида, освен количествата, в които е препоръчително да се консумират различните групи храни.

ПРОТЕИНИ: За възрастните е препоръчително да приемат между 50 и 65 грама на ден. Приемът на протеини е задължителен за възстановяването и защитата на тъканите, както и на кожата и зъбите. Това е равно на 2-3 порции пилешко, риба, боб, яйца, орехи и др.

ВЪГЛЕХИДРАТИ: Необходимо е да консумирате поне 100 грама от тях дневно, за да не се чувствате преуморени. За да си осигурите добро разпределяне на въглехидратите, яжте между 5 и 10 порции от групите храни на хляба, ориза, пастата, пълнозърнестите храни.

ФИБРИ: Препоръчителната доза е 30 грама на ден. Например, една ябълка или половин круша, 120 грама моркови или боб.

ВСЯКА ПОРЦИЯ НЕ ТРЯБВА ДА НАДВИШАВА 100 ГРАМА ОБЩО СЪС ВСИЧКИ ПОДПРАВКИ, СЪГЛАСНО ПИРАМИДАТА.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *