От кои напитки най- много се напълнява?

alkohol-kalorii

Калориите и хранителната стойност на храните са в центъра на вниманието ни, когато започнем диета, но рядко обръщаме внимание на напитките, които приемаме. Един интелигентен начин да елиминираме килограмите, без да се подлагаме на диета, е да ограничим питиетата, от които се напълнява и които ни карат да задържаме течности.

Алкохолът е на първо място сред питиетата, от които се напълнява. Това се обяснява чрез функциите на черния дроб: докато органът работи, за да изгори алкохола, не може да изгаря останалите мазнини. Освен това приемът на алкохол засяга хормоналния процес и една от последиците е острото чувство на глад.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

gazirano-napalnyavane

Друга вредна напитка за фигурата ни е газираното. Ако спрете да го пиете, ще видите как бързо сваляте килограми. Допълнителната захар означава допълнителни калории.

Диетичните напитки са добър вариант, но не трябва да се прекалява с тях. Известно е, че те също влияят върху напълняването. За да компенсират липсата на захар, се слагат изкуствени оцветители и повече натрий, което причинява задържане на течности. Освен че ще напълнеем, може да се появят проблеми с бъбреците и черния дроб. Ако изкуствените добавки не са калорични, водят до развиване на чревния бактерии, които объркват метаболизма.

Според учените, много газирани напитки ни карат да ядем повече, защото предизвикват изкуствено усещане за глад.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "От кои напитки най- много се напълнява?"

  1. За фитнес   26.03.2015 at 9:43

    Да не забравим и натуралните сокове.

    Отговор
  2. 1   30.11.2022 at 16:43

    1

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *