Основни храни за лятната диета

Авокадо, пъпеш и пълнозърнест ориз са три от десет храни, които не трябва да липсват в диетата ни през лятото.

lqto-dieta

Храненето влияе на 100% върху нашето здраве и не трябва да го пренебрегваме, дори когато сме във ваканция, само защото когато не сме у дома, се отпускаме и пренебрегване навиците си. За да избегнем проблемите, типични за лятото, ви предлагаме 10 храни, които няма да ни позволяват да гладуваме, а след това да се тъпчем.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

1. Авокадо. Съдържа полиненаситени мазнини и мононенаситени, които хидратират тялото ни и ни доставят витамин Е.
2. Ленено семе. За да се справим със запека, типичен при пътувания и смяна на обстановката, вземете накиснато или ленено семе на прах, за да спомогнат за чревната проходимост, заради съдържанието на разтворима фибра.
3. Моркови. Заради съдържанието на каротен, са идеални за справяне с вредния ефект върху нашата коса, като я прави мека и копринена.
4. Пълнозърнест ориз. Богат на фибри, поддържа стабилни нива на глюкозата. Ще ни помогне да не се тъпчем между храненията

korem-maznini
5. Ябълки. Вещество, нарачено урсолова киселина, което се съдържа в кората, помага за усилване на мускулния тонус и предпазва от изтощение в дните, когато тренираме.
6. Банани. С тях можете да спите като бебе заради високото съдържание на серотонин, мелатонин и магнезий. Опуска мускулите и ни помага да спим, дори когато сме далеч от дома.
7. Орехи. Съдържанието на фибри и омега- 3 ги правят идеален енергиен източник, идеален за туристи и спортисти.
8. Вода. Ако пътувате дълго със самолет, най- добре е да компенсирате дехидратацията, която се причинява при полет.
9. Пъпеш. Идеален е за децата. Съдържа много вода и витамин С. Помага на малчуганите да имат здрава имунна система.
10. Диня. Много подходяща за възрастните хора, които често получават топлинен удар. Доставя ни антиоксиданти, хидратира и лесно се храносмила.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *