Опасността да живеете на диета

Може не ви е известен рискът да живеете на диета или не го усещате, докато последствията не станат видими както физически, така и в емоционален и психологически план – здравето се влошава, когато постоянно се храним с по- малко калории.

jivot-na-dieta

ЖИВОТ НА ДИЕТА
Лишаването от храни и ястия, които обичаме, без да сме болни, само защото искаме да сме слаби, си е абсолютно наказание.

Ето някои от опасностите при такъв начин на живот: лошо храносмилане, безсъние, липса на енергия, хормонални проблеми, преумора, проблеми с щитовидната жлеза и др.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК

Ето какво всъщност ще се случи с тялото ви, ако живеете на диета: ще се увеличи апетита ви, permanentna-dietaметаболизма ще се забави, ще ви се яде повече мазна храна, губите енергия, ще ви е постоянно студено, намалява мускулната маса, увеличават се мастните клетки.

Разбира се, това не означава, че отричаме балансираното и хармонично хранене, нито път, че щом обичате хамбургери, трябва да се тъпчете с тях. Пазенето на диета също е важно, особено когато се налага. Но не се увличайте. Когато ви е указано, че дадена диета трябва да продължи определен период, вие го спазвате. После се връщате към нормалното си хранене, като се опитвате да избягвате някои вредни навици като преяждане, големи порции храна и пр.

Ограничаването на калории за неопределен период от време може да доведе до липса на хранителни вещества, също ако постоянно скачате от една диета на друга.

Старайте се да отслабвате здравословно, като се движите повече и се храните по подходящ начин.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *