Някои грешни твърдения за диетите

Диетите са най- използваното средство от хората, за да отслабнат. Има обаче някои идеи, които са погрешни и могат да осуетят опита ни да отслабнем.

dieta-13-dni

Диетата, която сте избрали, трябва да е подходяща за начина ви на живот и вкусовете ви. Също така, трябва да е съпроводена с движение и спорт.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

НЯКОЛКО ГРЕШНИ ИДЕИ ЗА ДИЕТИТЕ

1 . Грешно твърдение е, че всички мазнини са вредни и опасни и от всички се напълнява. Въпреки че има такива, които трябва да избягваме, има и други, които са полезни и за здравето, и за фигурата ни и трябва задължително да ги приемаме. Животинските мазнини, особено свинската, повишават холестерола и риска от различни заболявания. Но мазнините в орехите, зехтина и сьомгата са полезни и подходящи за диетата ви.

2 . Друга погрешна идея е да не приемате други храни между основните хранения. Яденето на малкиdieti-kalorii порции междинни закуски всъщност ни помага да намалим цялостния прием на калории.

3 . Често се смята, че калориите са едни и същи и трябва винаги да ги ограничаваме. Калориите са различни в зависимост от характеристиките си, и най- вече от храните, от които произлизат. Не е едно и също 50 калории от ябълка и 50 от торта. Тялото им реагира по различен начин.

4 . Всички въглехидрати са лоши и трябва да се избягват. Има някои, които не се отразяват добре на фигурата. Други обаче са полезни и помагат при отслабване. Сред полезните въглехидрати са плодове, зеленчуци и бобови.

5 . Протеиновите диети са подходящи за отслабване. Всички диети за отслабване трябва да са базирани на трите групи храни: протеини, въглехидрати и мазнини. Такаче тези диети, които са базирани само един вид храни, не са особено подходящи.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *