Наистина ли действа диетата с шоколад

shokolad-otslabvane

Да, наистина има шоколадова диета и наистина може да ви помогне да отслабнете – или поне това твърди доктор Уил Клауер, автор на книгата Eat chocolate, Lose weight (Яжте шоколад и отслабвайте). Нека разгледаме по- подробно изсушаващата идея на доктора.

Диетата е лесна за изпълнение: ядете, каквото желаете, но преди и след това хапвате парченце горчив шоколад (с големината на възглавничката на палеца). Правите го по време на всяко хранене, дори на закуска. А шоколадът трябва да е доста горчив: трябва да съдържа поне 70% какао.

„ДИЕТИН КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

shokolad-dieti

Според д- р Клауер, консумацията на какао ускорява метаболизма и изпраща сигнали за удоволствие до мозъка. Така няма да ви се яде толкова от основното ястие (затова е важно да ядете шоколад преди това). Така няма да се чувствате гладни и между храненията: затова го ядем и като десерт. Тъй като шоколадът не е сладък, като останалите, не позволява да се покачва кръвната захар и така няма да ви се яде постоянно сладко.

Според последователи на диетата, най- голямото й достойнство е, че осъзнаваме какво ядем. Заради шоколада са по- внимателни в избора си на храна.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *