Макробиотичната диета – минус 5 кг за 1 месец

За много хора макробиотичната диета не е просто режим за отслабване, а начин на живот. Много световни знаменитости като Мадона и Гуинет Полтроу са ревностни последователки на диетата.

makrobiotichna-dieta-kushi

Макробиотичната диета обещава постигане на баланс между тялото и чувствата чрез приема на 100% екологична храна. Прилича доста на вегетарианската, но в съчетание с дзен философията, която прокламира хранене с биологична храна. Разделя храната на два вида. Ин или пасивна: захар, мед, банани, диня, сливи, прясно мляко, бяло брашно. Ян или активна: ориз, жито, ръж, и пр.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК

ЗА И СРЕЩУ МАКРОБИОТИЧНАТА ДИЕТА

Сред положителните страни на диетата е регулирането на чревния тракт, което необходимо условие, за да имаме плосък корем. Ключът е в пълнозърнестите храни, които включват цели зърна. Ядат се много сезонни плодове иmalka-kupa зеленчуци. Диетата е природосъобразна и обещава отслабване с 5 кг за месец.

От друга страна обаче, тази диета не е балансирана, тъй като липсват протеини от животински произход и има сериозен риск от анемия, ако не взимате добавки. Води също така до дефицит на калций и намален прием на течности, което може да създаде проблеми с бъбреците.

ПРИМЕРНО МЕНЮ

Закуска: чай, бисквити от пълнозърнест ориз и сирене тофу
Обяд: супа от мисо или супа от водорасли или комбинирано ястие с паста; растителен протеин – тофу, соево сирене и бобови
Следобедна закуска: чай, бисквити от пълнозърнест ориз с мармалад или зеленчуков пастет
Вечеря: зеленчукова супа или зеленчуци на пара. Пълнозърнест ориз с бяла варена риба.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *