Магическа диета за дълъг живот

Как да ядеш, за да изкараш до 100

рецепта за дълъг живот

Уви, но не съществува магическа рецепта за дълголетие. Въпреки това експертите дават няколко съвета, които ще ви помогнат да изкарате повече време на белия свят и то по най – добрия възможен начин. Тайната се крие в умереността, независимо дали става въпрос за хранене, работа или нерви. Ето няколко практически съвета.

Не се пазете от зеленчуците

Всеки ден яжте поне по пет броя пресни плодове и зеленчуци, всеки ден, дори и повече. Така намалявате риска от сърдечно – съдови заболявания, рак и инсулт.

Тонове кисело мляко

Ежедневно консумирайте поне по ½ кг натурално кисело мляко. То е пълно с пробиотици, които повишават силата на имунната система (това е доказано по научен път).

Внимание: Млякото в магазините не е истинско и е по – скоро вредно за организма, отколкото полезно. Както сме казвали много пъти, намерете начин да се снабдявате с биологично мляко и си го квасете вкъщи.

Риба за вечеря

Яжте риба поне два или три пъти в седмицата. Ако имате възможност купувайте сьомга, защото тя е най – богата на Омега-3 и протеин, но ако ви е скъпа и другите океански риби ще свършат работа (скумрия, хек и т. н.). Просто следете да са уловени в морето, а не отглеждани в рибни ферми. Съставките в рибите намаляват възпалителните процеси, помагат при отслабване и носят още много благотворни ползи за тялото.

За фибрите

Ежедневно приемайте поне по 25 гр. фибри чрез консумация на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Диета с високо съдържание на фибри намалява риска от смърт по различни причини, най – малкото защото прочиства по напълно естествен начин.

Ядки

Орехите и шам-фъстъкът са супер полезни за превенция на сърдечните болести. Консумирайте минимум по една шепа за ден.

http://www.youtube.com/watch?v=2l3xDiRZ4EI

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *