Как настроението влияе върху диетата ви?

dieta-saveti-2

Защо диетата ни не действа? Понякога дори да спазваме диета, не постигаме резултати и въпросът е къде сме сгрешили. Отслабването не означава само физически промени, но и емоционални. Емоциите влияят директно на здравето ни и понякога могат да провалят диетата ни. Тревогата и нервите не са най- подходящите спътници при спазването на диета за отслабване.

Когато кантарът показва колко килограма сме качили, не винаги обръщаме внимание на факторите, които влияят на теглото ни. А сред тях е и настроението. Тревогата, стресът и лошото настроение могат да попречат на диетата ни. Така че, освен че трябва да преразгледаме храненето си, трябва да подобрим и навиците си, като усвоим здравословни, като практикуване на упражнения за релакс, които да подобрят ежедневното ни настроение.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

dieta-depresiya-saveti

Диета и настроение

Тревожността е враг на здравето и на диетата, тъй като ни помага да попадаме в трудни ситуации за контролиране. Провокира апетита ни, като ни подтиква към по- калорична храна, което е сериозен проблем, когато сме на диета.

За да се справим с нервите, най- добре е да практикуваме спорт или да правим нещо забавно, което да ни отвлича вниманието.

Тревожността краде и от часовете ни за сън. А добрият сън е много важен за здравето и да не напълняваме. Всъщност, добрият сън помага да отслабнем, а в противен случай само ни дебалансира, а също и метаболизма.

Друга голяма грешка е да не си даваме никаква почивка. Веднъж седмично можем да си позволим да хапнем нещо любимо. Най- важното, когато ядем сладко, е да не е след основно хранене. Ако искаме сладко, най- добре е да го ядем по време на сутрешната закуска. Така тялото ще има повече време да го изгори и няма да дебалансираме нивата на глюкозата. Ако искаме десерт, най- добре е да изберем сезонен плод.

Да не контролираме порциите също е сериозна грешка. Може да ядем от по- малки чинии, така ще контролираме по- добре порциите и ще избегнем угризенията.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *