Как да свалим последните 5 кг?

otslabvane-depresiya

Когато спазваме строга диета за известно време, по някое време забелязваме тъмен облак, който помрачава успеха ни: бавното сваляне на последните 5 кг. Започваме да се безпокоим. Ето някои полезни съвети за подобни случаи:

Първият проблем: рутината

Когато човек е на диета яде горе- долу една и съща храна и прави горе- долу едни и същи упражнения. От психологическа гледна точка това е доста скучно, метаболизмът ни привиква към храната и движението и затова отслабването се забавя. Затова трябва да изненадаме тялото си като внесем разнообразие в храната и физическата активност.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

otslabvane-motivatsiia

Вторият проблем: ограничаването на калориите

Първоначално идеята да се намалят калориите действа. Но защо спира да действа? Когато приемаме по- малко калории, метаболизмът ни се забавя, защото започва да ги пести. Решението е да ядем нещо: ябълка, кисело мляко, сандвич, шепа бадеми и пр. За да го реактивираме отново, трябва да наблегнем повече на физическата активност.

Третият проблем: отпускаме се

Когато достигнем идеалното тегло, се отпускаме и спираме да сме толкова стриктни. Без да се усетим, започваме да ядем повече калорична храна. Така че накрая вместо да свалим последните пет килограма, може да качим още пет!

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *