Как да се забавляваме, без да проваляме диетата си

Отслабването и поддържането на фигура изисква упорита работа. Безсмислено е толкова много труд да отидат на вятъра заради един щур уикенд.

dieta-uikend

Краят на седмицата е времето да се отпуснем и да излезем от рутината като се позабавляваме с приятели. Но може да се отрази на тялото ни и да влезе в противоречие с всички аспекти на здравословния живот, които иначе следваме.

Затова ви предлагаме някои съвети, които хем да не попречат на забавлението, хем да не влязат в разрез с диетата ви:

ПРИГОТВЕТЕ ТЯЛОТО СИ

Започнете „загрявката“ от петък, за да подготвите тялото си за алкохола и калориите, които ще му се излеят следdieta-kupon няколко часа. Хапнете нещо леко и здравословно, което да ви засити. Така е сигурно, че няма да се изкушавате с глезотиите, с които са пълни менютата по ресторантите.

Честа грешка, която правят хората на диета, когато им престои излизане през уикенда, е да не ядат почти нищо предния ден.

ИЗБЕРЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ИЗЛИЗАНЕТО СИ

Дали ще е ресторант, кафене или кино, винаги изяждаме по нещо, докато сме навън. Изберете места, където се предлага здравословна храна или изберете не толкова вредни храни за организма.

Ще ви изкушават отвсякъде хамбургери, газирано и снаксове, но трябва да сте твърди в решението си да се забавлявате в унисон с диетата си.

АЛКОХОЛЪТ

Трябва внимателно да контролирате приема на алкохол, защото той неизбежно се отразява на фигурата ви. Само си помислете за всички калории в него, независимо колко е малко. В този случай, ако не пиете през цялата седмица, може да си позволите умерено количество в събота. Разбира се, без да превишавате разумните дози.

ТАНЦИ

Тук вече няма никакви ограничения! Танцувайте колкото ви се иска. Не забравяйте, че това е вид упражнения. За няколко часа в дискотеката ще изхарчите доста от калориите, които сте приели вечерта.

СЛЕДВАЩИЯТ ДЕН

Ако сте излизали в събота, отделете неделята за релакс и почистване на организма. Може да направите ден за прочистване на организма – плодове, зеленчуци и много вода. Направете дълга разходка или потренирайте.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *