Как да се справяме с глада по време на диета

glad

Диетите се провалят поради много причини, но една от основните е гладът. Въпреки че може да изглежда като лесна тема, научните изследвания показват, че множество хормони взаимодействат и влияят върху глада.

Много често обаче ядем и без физиологическа нужда. Например, когато сме изнервени или под стрес.

Ето някои ефективни начини да се справим с проблема:

1. Яжте чист протеин. Докато учените спорят дали въглехидратите или мазнините ни карат да се чувстваме сити, истината е, че протеините засищат най- бързо и най- продължително.
2. Яжте плодове. Когато гликогенът от черния дроб се изчерпа, той изпраща сигнал до мозъка, който стимулира глада. Фруктозата в плодовете отново зареждат черния дроб с гликоген. Затова, не забравяйте да ядете плодове.
3. Повече фибри. Много подходящи за ограничаване на глада.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

fibra-hrana
4. Умерени количества мазнина в диетата. Строгите диети, които не осигуряват почти никакви мазнини, често са съпроводени със силен глад. Затова, в диетата ви за отслабване трябва да има умерено количество здравословни мазнини.
5. Правете упражнения. Движението действат потискащо за апетита.
6. Бъдете по- гъвкави по отношение на храненето. Когато диетата ни за отслабване е дългосрочна, леките отклонения не са никакъв проблем.
7. Научете се да издържате на глада. Диетата изисква да приемаме по- малко калории, отколкото харчим. Понякога трябва просто да се научим да устояваме на желанието.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *