Как да готвим диетично и здравословно

Не е толкова трудно, колкото си мислите, нито ще струва вкуса на любимите ви ястия. Ключът е да знаете да адаптирате различните подправки, да търсите заместители и да използвате различни форми на готвене

„Диетин- комплект“ за ефективно отслабване! ВИЖ ТУК:

готвене3

Това са наистина лесни и прости начини. Да ги знаете, докато сте на диета, ви гарантира, че няма да поглъщате излишни мазнини , от които да пълнеете. Без да се отказвате от никоя храна или ястие, може да придобиете навици, които ще са ви много полезни, за да поддържате форма. Начините да приготвяте различните съставки, да ги готвите, да ги овкусявате, влияят на броя калории.

– Намалете мазнината във всички видове храни, особено месото. Махайте кожата на пилешкото и мазнината под нея. Избирайте месо без видими тлъстини.

– Когато готвите, ограничете пърженото и панираното, като избирате храната на скара. Ако трябва да пържите, използвайте най- икономичните на мазнина тигани. Ако пържите храна, която изисква повече мазнина, попивайте я с абсорбираща хартия.

– Готвенето на пара е отличен начин да запазите хранителните съставки на храната. Фурната също е добър помощник в кухнята, който държи мазнината настрани. Месото и рибата, приготвени по този начин, позволяват множество вкусни възможности за гарнитури. Във фурната можете да правите и месо на грил, като овкусите само с любимите си подправки – риган, мащерка, босилек.

– Сосовете са друга опасност, която увеличава калоричността на храната. Може да ги правите без брашно. Заместете готвене4колкото от съставките е възможно с диетични еквиваленти.

– В една балансирана диета не могат да липсват бобовите и пастата, но пълнозърнестата. Може да ги ядете под най- различни форми.

– Когато овкусявате, не се ограничавайте с олио и оцет. Опитайте други алтернативи като добавите и други подправки. Замествайте олиото с лимон.

– Обезмаслените млечни продукти са идеални за намаляване на калориите в някои традиционни рецепти. Крем- карамелът е вкусен, независимо дали е с обезмаслено мляко или по- малко жълтъци. Ако в рецептата трябва да сложите 4 яйца, сложете 4 белтъка и 2 жълтъка. Може да замествате брашното, яйцата и млякото с желатин.

– Не е задължително да се отказвате от десертите и сладкото, като ограничите захарта или я заместите с подсладител, или с ванилия, или канела.

– Ако правите бульон, махайте мазнината, като го сложите в хладилника и се изстуди. Махнете с лъжица кората, която се е образувала.

– Сервирайте храната в малки чинии. По този начин ще приемате по- малко храна.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *