Храни за вашата диета

Ако се чудите как да отслабнете – дали с няколко килограма или с повече, една от основните точки е да промените храненето си, като започнете да консумирате здравословни неща. Нека разгледаме някои примери за диетични храни.

dieta-hrani

СУПА. Преди да обядвате или вечеряте, изяжте купичка супа. Така, стомахът ви ще е малко по- пълен, и ще ядете по- малко от основното. Може да е направена и на базата на бульон. Една порция не трябва да съдържа повече от 150 калории, затова внимавайте с добавки като хляб, масло и сирене.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЕЗКОМПРОМИСНО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК

ПЮРЕ. Ако искате да приемате повече зеленчуци в диетата си, може да ги приготвите под формата на пюре. Освен че съдържат малко калории, е чудесен начин да се заситите и може да добави към храната ви различен вкус. Изследване доказва, че пюре от карфиол и тиквички и пюре от макарони и сирене се харесва на хората еднакво, но с първото приемате между 200 и 300 калории по- малко.

ЯЙЦА И НАДЕНИЧКИ. Ако закуската ви е восокопротеинова, ще чувствате по- малко желание за ядене по- късно.zakuska-dieta Изследване показва, че жени с наднормено тегло, които започнали да ядат по 35 грама протеини на закуска, се чувствали сити повече време. Закуската съдържала яйца и една телешка наденичка, общо 350 калории. Жените не чувствали глад до следобеда, в сравнение с други, които закусили с въглехидрати , мазнини и зърнени закуски.

ГРЕЙПФРУТ. Може да ви помогне да отслабнете, ако сте в риск от диабет. Ако човек с наднормено тегло яде по половин грейпфрут преди всяко хранене, намалява драстично теглото си. Пиенето на сок от грейпфрут е със същия резултат – стига да е пресен и без захар.

Грейпфрутът не може да се съчетава с определени лекарства, така че се консултирайте с лекар.

ЧЕРЕН ШОКОЛАД. Това е най- добрата новина! Да ядеш шоколад, за да отслабнеш, изглежда иронично, но има ограничение в порцията – две квадратчета. Обаче не трябва да съдържа мляко. Свойството на чистия черен шоколад е, че намалява апетита.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *