Храни, които регулират кръвната захар по естествен път

kravna-zahar-1

Както диабетиците, така и хората, които изпитват необяснима нужда да ядат сладко, без да са гладни, трябва да включат в диетата си храни, които регулират кръвната захар. Ето някои от най- подходящите: стевия, канела, грах, бирена мая и овес.

СТЕВИЯ

Това растение бързо намалява нивата на кръвната захар в кръвта. Особено популярно е през последните години, тъй като се използва като естествен заместител на изкуствената захар. Много хора с диабет тип 2 успяват да стабилизират кръвната си захар, чрез редовен прием на стевия.

КАНЕЛА

Сваля нивата на глюкозата, холестерола и липидите в кръвта, дори ги поддържа ниски известно време след приема. Канелата увеличава чувствителността към инсулина, който контролира нивата на глюкозата. Освен това съдържа високи нива на антиоксиданти. Препоръчителната доза за регулиране на високите нива на глюкозата е между един и шест грама, т.е., 1 лъжичка на ден.

„ДИАБЕСТАН“ – ДИАБЕТА ПОД КОНТРОЛ! ВИЖ ТУК:

kanela-otslabvane

ГРАХ

Познат е още като растителния инсулин. Помага ни да регулираме нивата на кръвната захар чрез изключителните си хранителни свойства. Поддържа в норма кръвната захар.

БИРЕНА МАЯ

Богата е на витамини и минерали, сред които се откроява хрома. Този минерал регулира нивата на глюкозата, което го прави много подходяща хранителна добавка за диабетици или хора, които изпитват силно желание да ядат сладко. Можем да я ядем на прах, смесен със сок или кисело мляко.

ОВЕС

Богат е на фибри и други полезни вещества. Забавя храносмилането и усвояването на въглехидратите, което намалява покачването на кръвната захар след хранене.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *