Глупави митове за диетите

Отслабването се превръща за много жени в мания, особено през лятото или при специални случаи. И ако отслабване означава да сме на диета, има много митове около този вид хранителни режими, които могат да ни подведат. А резултатите могат да са дори опасни.

dieti-laji

МИТОВЕ ЗА ДИЕТИТЕ

1. Забранено е да се вечеря след 19 часа. Твърденията за диетите, свързани с определени часове от денонощието, са лъжи. Във всяка култура и народ има различно време за закуска, обяд и вечер – това, което важи за едни, не важи за други. Истина е следното правило: не си лягайте с пълен стомах, защото не можете да изгорите калориите.
2. Забранени са въглехидратите: Масово условие за диетите е да не се яде изобщо хляб или паста. Тялото ни се нуждае от всички вещества в определени количества и лишаването от въглехидратите не е много умно решение.
3. Диетата с месо е идеална: Това са т.нар. протеинови диети, които се основават предимно на приема на протеини. Според някои експерти, няма проблем да ядем само месо. Но истината изобщо не е такава. Претоварването на тялото с животински протеини и мазнини може да бъде опасно. Трябва да ядем храни от всички групи: въглехидрати, витамини и минерали.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

bolest-otslabvane

НАЙ- АБСУРДИТЕ МИТОВЕ ЗА ДИЕТИТЕ

1. Кръвната група. Има доста диети, които се основават на признака кръвна група. Не са опасни, ако включват всички хранителни групи, но няма да имат ефект върху теглото.
2. Глутенът е лош, по- добре да го отбягваме. Това означава, че трябва да ядете най- много зеленчуци и фибри, което е хубаво. Но не е основната причина, която ще ви накара да отслабнете.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *