Диетата може да ни депресира

otslabvane-depresiya

Когато човек започне диета за отслабване, това става очевидно за околните. Поради тази причина обикновено се лишава от храни, които обича. Доказано е обаче, че отслабването може да се отрази негативно на настроението ни.

Отслабването не при всички хора е повод за радост, много изпадат в депресия. Изследване проверя как процесът на сваляне на тегло се отразява физически и психически на 1800 души с наднормено тегло и затлъстяване.

Физическият ефект от отслабването се отразява върху тялото ни чрез намаляване на кръвното налягане, триглицеридите и намаляване на риска от сърдечни заболявания.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

dieta-depresiya

Но при повече от половината изследвани лица (52%) изпадат в депресивен епизод, когато свалят 5% от общото си тегло. Изследването на казва точно, че отслабването променя настроението, а по- скоро, че не подобрява психическото здраве, както бихме предположили, след като влияе положително върху физиката и самочувствието.

Според учените, провели изследването, хората, които отслабват имат прекалено високи очаквания. Поради това постепенното отслабване с по няколко килограма не ги задоволява. Фрустрират се и изпадат в депресия.

Подлагането на диета за отслабване е източник на стрес за тялото. Изисква силен контрол и воля, което пир някои хора се отразява негативно на настроението.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *