Диета за летните жеги

dieta-goreshtini

Вдигането на температурите обикновено понижава апетита, започваме да се храним по- монотонно, прескачаме хранения, което води до дисбаланс в храненето.

Начинът на хранене обаче е много важен, за да се справим успешно с летните жеги, без това да се отрази на фигурата ни. Разбира се, изборът ни на храна трябва да е съобразен с по- високите температури. Затова специалистите предлагат да наблягаме на фибрите и водата в жегите.

Като следваме няколко прости правила за хранене през лятото, ще си осигурим достатъчно енергия за любимите си занимания, а почивката ни ще е наистина възстановяваща и ще ни осигури сили за цялата година.

Най- важното с горещите дни е да сме хидратирани добре. Затова трябва да заместин калоричната и тежка храна с такава, която да е богата на фибри. Разбира се, течностите са много важни, но първа в списъка е водата.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

tarator-1

Лятно меню

Една от най- подходящите храни за лятото е тараторът. Освежава, засища и хидратира. Само не прекалявайте със подправките, най- вече със солта, защото води до задържане на течности. Свежите салати също са много подходяща храна за лятото. Отново внимавайте с какво ги подправяте, избягвайте сосовете. Можете да сложите 1-2 лъжици зехтин, лимонов сок или оцет, малко сол. Летните плодове като диня и пъпеш също са много полезни в летните жеги: хем хидратират, защото съдържат много вода, хем са богати на фибри.

По отношение на напитките, забравете за газираното. Няма да утоли жаждата ви, а само ще я усили. Внимавайте и с алкохола в летните горещини. Алкохолът силно дехидратира.

Друга полезна храна през лятото е рибата. Съдържа много полезни вещества, така че я включвайте 2- 3 пъти седмични.

Хранете се разнообразно, с полезна и здравословна храна, богати на полезни вещества, за да се справите по- добре в летните жеги.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *