Диета за красива и здрава кожа

koja-tyalo

Кожата е най- видимият орган на тялото ни. Нейното състояние се отразява не само на външния ни вид, но и целия ни организъм. Храненето е много важно за кожата. Затова трябва да ни осигурява необходимите дози витамини, минерали и други вещества.

Здравословното ни състояние също се отразява на състоянието на кожата. Тя ни предупреждава за дефицити на вещества в тялото ни. Храненето може да ни помогне да забавим и остаряването им.

Полезната за кожата диета трябва да ни осигурява:

Протеини: Кератинът е най- важният за кожата. Храненето, което не ни осигурява достатъчно протеини, ускорява остаряването и прави кожата по- уязвима.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

proteini-dieta

Полиненаситени мастни киселини. Най- добрият източник е зехтинът. Полиненаситените мазнини влияят върху метаболизма и хидратацията на кожата. Пълнозърнестата храна, бобовите култури, маслините или хранителните добавки, които ги съдържат, като рибено масло, са едни от най- добрите източници.

Каротен: Тези вещества ни предпазват от вредните слънчеви лъчи. Провитамин А е отговорен за тена на кожата.

Витамини: Витамин А предпазва от инфекции. Витамин С помага за образуването на колагена в кожата. Липсата на колаген води до образуване на бръчки и отпускане на кожата. Освен това, витамин С е антиоксидант. Дефицит на витамин В може да предизвика различни кожни проблеми, свързани с възстановяването й и сухотата й.

Пиенето на вода също е много важно за кожата. Трябва да пием поне 1,5 литра.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *