Диета според типа тяло

Всеки е неповторим – това важи както за личността ни, така и чисто физически за тялото ни. Затова една диета не е универсална за всички, а само за определени физики. Нека разгледаме един по- различен тип диета – според формата на тялото.

tyalo-dieta

Тяло тип „ябълка“ и тяло тип „круша“. Не всички трупаме мазнини по едни и същи места на тялото. При някои жени, тенденцията е мазнините да се трупат в горната част на тялото – това е физика тип „ябълка“. Докато при други мазнините се трупат от кръста надолу – това е тип „круша“.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Диета за тяло тип „ябълка“: повече мононенаситени мазнини. Ако трупате мазнини в горната част на тялото, трябва да наблегнете на мононенаситените мазнини и да отбягвате наситените. Затова избягвайте пържено, рафинирани храни и пълномаслени продукти. Приемайте мазнини като зехтин, ядки, бобови, семена, риба.

Трябва да намалите и въглехидратите – те трябва да представляват 40% от общия брой калории, които приемате дневно. Ако приемате по 1200 калории, поемете 480 грама въглехидрати. Трябва да са полезни въглехидрати като пълнозърнести продукти, ориз и картофи.

tyalo-tip

Протеините трябва да са 25% от общия брой калории. Ако диетата ви е от 1200 калории, трябва да приемате по 300 грама протеини. Трябва да идват от месо като пилешко, пуешко, филета, и пр. Сьомгата също е добър източник на протеини.

Диета за тяло тип „круша“

Ако трупате мазнини основно в частта от кръста надолу, ограничете нездравословните наситени мазнини. Също наблегнете на мононенаситените мазнини като ядки, семена, бобови и сьомга.

Не ядете много зеленчуци? Ако искате здравословно тегло, трябва да започнете да ги приемате. Също така, яжте и повече плодове.

Плодовете и зеленчуците са важни, но не трябва да забравяте и протеините. Трябва да представляват 30% от дневния прием. Затова наблегнете на риба, като сьомга и риба тон, боб, ядки, зеленолистни зеленчуци.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *