Диета номер 1 за 2013

Категоричен победител в класацията на 32 диети за отслабване

Ако сте почитател на здравословния живот, със сигурност сте размишлявали коя диета за отслабване е най – подходяща за вас. През миналата година няколко специализирани хранителни режима добиха особена популярност, печелейки милиони почитатели и опоненти по целия свят. Но коя диета е най – добрата?

топ диета

Въпреки че изискванията на всеки отделен човек са различни, екип от експерти по хранене в САЩ определи коя всъщност е най – добрата диета за миналата година. Бяха разгледани цели 32 диетични плана, като бяха сравнявани тяхната ефективност и лекота за следване. В пряка битка с Палео, Аткинс и Вегетарианската, победител се оказа

Диета Даш

Какво изкара диета Даш пред нейните опоненти? Оказва се, че тя е първият научно разработен план, който освен за хора страдащи от затлъстяване, е подходящ и за пациенти с хипертония и проблеми с белия дроб. Разработена през далечната 1990 година от Националния институт за сърдечни болести в САЩ, с течение на годините добива все по – голяма популярност, особено след като на бял свят излизат вторичните ползи от нея – отслабване, по – лесно дишане, завишена двигателна активност.

„Диетата Даш е толкова популярна, може би защото тя е най – енергично и задълбочено проучената диета в световен мащаб, особено когато става въпрос за здравето на сърцето. При разработването й е обърнато специално внимание за превенция на инфаркт и поради това обхваща доста по – широк спектър от полезни действия”, разкрива съветникът по хранене Майк Ръсел.

Типично меню за Диета Даш

Този хранителен режим препоръчва поне 90 % от калориите да идват от консумация на плодове и зеленчуци, нискомаслени млечни продукти (биологични), пълнозърнести храни, протеини от постно месо, боб и ядки. Основната цел е да се намали приемът на натрий (сол) до 2300 милиграма на ден, да ограничи добавените захари и наситените мазнини от червените меса.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *