8 причини да се храним здравословно

Ако все още не сте мотивирани да направите нещо за себе си

здравна диета

Красива и гладка кожа

Натрупаните в организма отрови повреждат кожата и в резултат на това тя става груба и без блясък. За да минимизирате възпалението и да бъдете лъчезарни, достатъчно е да отбягвате консумацията на добавени захари.

Концентрация

Ако често се чувствате леко замаяни, това може да се дължи да високата концентрация на захар в мозъка. Ново изследване установи връзката между намалената способност за запаметяване и високите нива на кръвна захар. Бъдете винаги нащрек и избягвайте захаросани бомби като подсладени напитки и сладкарски изделия.

Бърз метаболизъм

Колкото по – бърза е обмяната на веществата, толкова по – лесно ще ви бъде да отслабнете и да се предпазите от затлъстяване. Имайте предвид, че след навършване на 30 години тялото минава в състояние на регрес и ежегодно се губят по половин килограм мускули, заменени с тлъстини. Три силови тренировки седмично могат да обърнат тази тенденция.

Помощ за сърцето

Научни доклади показаха, че големите количества захар увреждат сърдечната тъкан. Запазете сърцето си здраво, като изберете алтернативни храни с ниско съдържание на захари – например пийте вода вместо безалкохолно.

Плосък и стегнат корем

Ежедневният стрес, скоковете в хормоналните нива и сладкото, могат да превърнат корема ви в магнит за мазнините. Яжте колкото искате чисти храни и останете слаби.

Намалявате риска от диабет

Малко движение и твърде много захар в кръвта са една от най – големите предпоставки за поява на диабет. За да намалите риска е достатъчно да ядете здравословно и да се движите малко повече.

Край на възпаленията

Болят ви ставите? Ами започнете да вдигате тежести и изхвърлете бонбоните. Редовните тренировки доказано намаляват болките в костната система, като понякога подобрението може да достигне невероятните 50%.

Силно и здраво тяло

Здравословният живот и диета ще ви направят пъргави както в младостта. Просто изхвърлете ненужните лакомства и започнете да тренирате по спешност.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *