8 мита за диетите и въглехидратите

vaglehidrati-dieta

Да разбием митовете е най- добрият начин да сме сигурни, че диетата ни ще е наистина ефективна. Не всички диети са еднакви, но има някои общи неща, които трябва да имаме предвид: колкото по- здравословно се храним, по- лесно ще поддържаме идеалното си тегло.

Много диети за отслабване са базирани на фалшиви вярвания. Например, че от пастата се напълнява или чаша сок се равнява на един пресен плод. Ето кои са 8- те митове за диетите и въглехидратите:

1. От пастата се напълнява. Не е вярно. Средиземноморският тип хранене е сред най- здравословните режими, а пастата и хлябът са на върха на пирамидата. Трябва само да консумираме балансирано: 80 грама паста и 50 грама хляб на ден. От хлябът също не се напълнява.

2. От пълнозърнестата паста не се напълнява. Проблемите с наднорменото тегло не може да се отдават изцяло на прекомерната консумация на паста или хляб. По- здравословно е да ядем пълнозърнести храни, тъй като съдържат повече фибра. Но ако прекаляваме с консумацията й, се увеличават и калориите.

3. По- добре диетична следобедна закуска, отколкото плод. Внимавайте с диетичните блокчета, които уж помагат да сме по- слаби. Много често обаче съдържат консерванти и добавки. Като следобедна или предиобедна закуска е по- добре да хапнем плод (ябълка, круша, банан, череши…)

„ДИЕТИН КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ  ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

plodove-dieta

4. Картофите заместват зеленчуците. Популярно схващане е, че картофите могат да се използват като заместители на зеленчуците. Това не е вярно. За да е здравословно храненето, трябва да включим повече плодове и зеленчуци, между 5 и 7 порции дневно.

5. За да отслабнем, е по- добре да ядем ядки. Бадемите или орехите, например, съдържат много полезни вещества, но не могат да заместят изцяло пресните плодове. Ядките са калорични, така че трябва да внимаваме с количеството. Порция от 7 ядки е напълно достатъчна.

6. Сокът може да замества пресния плод. Ако искате да пиете сок, най- добре е да е домашно приготвен, без захар, нито други добавки. Не може да замести пресния плод, но е приятно разнообразие в храненето.

7. Месото ни осигурява необходимите протеини. Не трябва обаче да прекаляваме с консумацията му. Най- добре е да редуваме месото с риба. Бялото месо е по- удачният вариант.

8. Всички диети са еднакви. Не всички диети са еднакви, нито всички имаме еднакви калорийни нужди. Не следвайте диета, която някой ви е препоръчал, а помислете първо дали е подходяща за начина ви на живот.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *