8 храни, от които не се напълнява толкова, колкото се говори

hranene-za-udovolstvie

Има насадени идеи в обществото относно някои храни и това как се отразяват на фигурата ни. Нека разгледаме някои от най- често сатанизираните храни и да разберем защо няма проблем да ги ядем, дори да искаме да отслабнем или да поддържаме фигурата си:

1. Авокадо. Говори се, че от него много се напълнява, защото е богато на мазнини. Има обаче различни видове мазнини, а този плод съдържа ненаситени, които са полезни за тялото.

2. Шоколад. За съжаление, млечният шоколад или белият наистина съдържа много наситени мазнини и не трябва да го ядем, ако искаме да отслабнем. Горчивият шоколад обаче, чиято основна съставка е какаото, не съдържа толкова мазнини и дори е богат на антиоксиданти. Така че, не е редно всички видове шоколад да минават под един знаменател.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

shokolad-napitka

3. Сьомга. Много хора допускат грешката да изключат тази риба от менюто си, когато искат да отслабнат, заради мазнините. Сьомгата обаче съдържа полезни мазнини, като омега- 3.

4. Маслини. Също строго забранени в диетите за отслабване. Но също като зехтина, съдържат полезни мазнини, които са важни за тялото ни. Може спокойно да ядете до 10 маслини на ден.

5. Хляб. Винаги е сред първите храни, отритнати от диетите за отслабване. Има обаче голямо разнообразие от видове хляб. И не всички имат свойствата на белия. Пълнозърнестият съдържа сложни въглехидрати и фибра, които осигуряват достатъчно енергия на тялото ни и ускоряват метаболизма, за разлика от белия хляб, който се произвежда от рафинирано зърно.

6. Ядки. Орехи, бадеми, фъстъци и пр., често са набеждавани за врагове на диетите за отслабване. Но те съдържа ненаситени мазнини, много витамини и минерали, фибра. Така че не трябва напълно да се лишаваме от тях.

7. Сирене. Има различни видове сирена, така че не може всички да са под един знаменател. Някои видове обаче съдържат много калций и не чак толкова мазнини. Може да ядете рикота, моцарела и бяло сирене, които не съдържат чак толкова мазнини.

8. Банани. Наричат го „плода, от който най- много се напълнява“. Въпреки че съдържа много глюкоза в сравнение с другите, е богат и на калий. Заради високото съдържание на фибра, помага за доброто храносмилане и регулира нивата на кръвната захар, като така ни предпазва да ядем повече.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *